Opleiding Gasmeten Ex-Ox-Tox

Korte tijdsduur. Officieel examen. SOG/SSVV erkend

Voor Herhaling Gasmeten

Alleen examen of 1 dag

Voor Basis Gasmeten

Gasdokter | Gasmeetdeskundige

Voordelig voor groepen

Grote kortingen voor groepen (incompany of bij jou thuis)

Waarom gasmeten?

Instructeur Marcel Peut verteld.

Als er gevaarlijke gassen vrijkomen is meten van levensbelang. Het is dan essentieel om te kunnen en mogen vaststellen of het veilig is. Veilig voor jouzelf, voor je collega's. Veilig voor anderen.

Verantwoordelijkheid als werkgev er

Als werkgever heb je een verplichting om je medewerkers voldoende kennis, kunde en materiaal mee te geven om veilig te kunnen werken. Een cursus gasmeten kan daarbij helpen.

Voor wie de cursus gasmeten bedoeld?

Onze cursus gasmeten is algemeen van opzet en geschikt voor iedereen die gassen moet kunnen meten. Wil je gasdokter of gasmeetdeskundige (LGK, HGK) worden? Dan is dit een goede start. Moet je containers vrijgeven? Dan is een cursus gasmeten een must. Werk je in mestsilo's of besloten ruimten? Dan is gasmeten van levensbelang! 

Alle reden dus om verder te lezen. Want een cursus gasmeten is nuttig, relevant en helemaal niet duur.

Verkorting cursustijd

Door innovatie en kleine groepen.

Als het echt moet, dan geven wij de cursus gasmeten voor groepen van 20 personen. Maar veel vaker werken wij met groepjes van ongeveer 3 tot 4 personen. Het grote voordeel is namelijk dat we de opleiding gasmeten dan kunnen beperken tot 1 dag in plaats van de gebruikelijke 2 dagen.

Goed interactie

Door kleine groepen is de interactie met de docent heel groot. Er is vollop de gelegenheid tot het stellen van vragen of het verder uitdiepen van de lesstof.

Verkorting cursustijd

Door de kleine groepen kan de cursus dus worden verkort, maar kan de kwaliteit worden behouden. Een ideale combinatie welke veel tijd en kosten bespaard.


Reacties van klanten

.. TNT

John Doe, CEO

Leren via internet, of toch niet

Niet verplicht, maar zorgt voor een kortere les.

 

Gasmeten leren via internet heeft veel voordelen. Wil je dat toch liever niet? Geen probleem. Ook daarin kunnen we voorzien. De theorie wordt dan tijdens de klassikale gasmeet cursus gegeven. Hierdoor wordt de cursus gasmeten wel wat langer.

Wel leren via internet

Gasmeten leren via internet betekent leren in via onze beveiligde digitale leeromgeving. Door middel van video's wordt je door de hele lesstof voor het gasmeten heengeloods. Aan het einde van de theorie (duurt ongeveer 2 uur), doe je een online theorie examen en ontvang je een theorie certificaat.

Bespaar tijd en kosten.

Kies je om te leren via internet? Dan hoeft de docent de theorie minder uitvoerig te behandelen in de les. Dat scheelt tijd. En dus ook kosten.

Groepscursus Gasmeten?

Zelfs 1 persoon kan een groep zijn.

Een groepscursus is een geweldige manier om samen met je collega's een cursus gasmeten te volgen. Het onderlinge vertrouwen en de gezelligheid van een bekende groep geeft direct een andere sfeer.

Voordelige optie

Daarbij komt ook nog dat een groepscursus meestal veel voordeliger is als een individuele inschrijving. Kan je een groepje bij elkaar krijgen van minimaal 2 personen? Of wil je een individuele maatwerk cursus volgen? Aarzel dan niet langer en neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

We maken de cursus gasmeten dan volledig voor jou op maat. Met de certificering die jij wilt. En zelfs met een aangepaste inhoud als je dat wilt. In overleg is alles mogelijk. En geen zorgen: Wij bewaken de kwaliteit.

Wij werken voor:


Alles komt aan bod

Inhoud conform de richtlijnen van het SSVV/SOG

Standaard geven wij onze cursussen gasmeten conform de richtlijnen van het SOG/SSVV. Dat is een hele hoge standaard welke wordt gehanteerd bij grote industriele bedrijven, zoals de Shell, de BP, Omrin, Air Liquide en nog vele anderen.  Alle benodigde stof die nodig is om te kunnen slagen voor het SOG examen gasmeten is aanwezig, waaronder:

 • Introductie Gasmeten
 • Waar ga je meten
 • Wat ga je meten
 • Gasmeters & meetprincipes
 • Zuurstof
 • Explosiviteit meting
 • Toxologische Meting
 • Chemie kaart uitlezen
 • Praktijk
 • Het Examen + proefexamens
 • Tips & Tricks
Mis je een bepaald onderdeel? Dan kunnen we dit in overleg altijd toevoegen of aanpassen.

50.000+ bedrijven gebruiken Odoo om hun business te laten groeien.

Doe mee en maak uw bedrijf een betere plek.

Officieel examen of certificaat van deelname

Ook alleen SOG examen mogelijk

Dat is natuurlijk het uiteindelijke doel. Standaard leveren wij bij het behalen van de examens (zowel praktijk als theorie) binnen 2 weken na de cursus een erkend SOG/SSVV certificaat van EPCN waarmee je kunt aantonen dat je voldoende kennis en vaardigheden bezit om te kunnen gasmeten.

Nikta, PBNA, Kago of Nogepa ?

Voor de industrie en VCA gerelateerde organisaties is SOG echt de standaard, gekoppeld aan VCA. Wij werken daarvoor primair dus samen met EPCN. Wilt u een certificaat via PBNA? Natuurlijk is dat ook mogelijk. In sommige gevallen is een andere certificering gewenst. Zo kennen we certificeringen van Nikta, de Kago en Nogepa. 

Wil je een certificaat van deze instanties op heb je specifieke wensen waar SOG niet op aansluit? Neem dan contact met ons op zodat we actief kunnen zoeken naar een oplossing.

De aantal Italiaanse medewerkers van een van onze partners moesten aan de gang bij ons op de plant. Wij hanteren de SOG standaard, maar de eis om het Nederlands/Engels te beheersen was geen optie. In overleg met Safetyschool | Asphalia hebben nu toch een perfecte manier gevonden om onze italliaanse medewerkers op te leiden met een hoge kwaliteitsstandaard. 

Auteur van deze citaat

Registratie VCAdatabank.nl

Handig. Doeltreffend. Gratis

Heb je al een VCA diploma? Dan zorgen wij met een SOG certificering dat jouw gasmeetdiploma wordt bijgeschreven in het register van de VCAdatabank. Helemaal gratis.

De VCAdatabank.nl is een register waarin opdrachtgevers zoals de Shell kunnen controleren of je beschikt over de juiste papieren en of diploma's wel echt en geldig zijn.

Registratie in de VCAdatabank.nl is dus van groot belang. Handig. En als je al in het bezit bent van je VCA diploma gratis.

Spoedopleiding gasmeten

Je kan vandaag nog starten.

Het komt heel vaak voor. Je mag een klus doen, maar er wordt geeist dat je een diploma gasmeten hebt. Dan is snelheid geboden en moet je aanpakken. Wij helpen je graag. Met onze online leeromgeving kan je vandaag nog starten met de theorie. En als het echt moet. Dan staat er morgen een instructeur bij je op de stoep om cursus te geven.

Het SOG examen?

Er is meestal wel een mogelijkheid om bij een van onze lopende examens, of die van een van onze landelijke partners aan te schuiven.

Kortom. Als het nodig is schakelen wij voor je. En dat doen snel.


12.000+ cursisten haalden al via ons hun diploma of certificaat.

Ben jij de volgende?

Een andere taal?

Geen probleem

Een cursus gasmeten in het Pools, Engels, Italiaans, Frans of Duits? Geen probleem. Wij kunnen hebben een groot netwerk van instructeurs en vertalers en kunnen daardoor heel goed invulling geven aan een cursus gasmeten in een andere taal.

Let op! Onze digitale leeromgeving is vooralsnog alleen in het Nederlands beschikbaar.

12.000+ cursisten haalden al via ons hun diploma of certificaat.

Ben jij de volgende?

Zaterdag, zondag of een avond?

Natuurlijk is dat mogelijk.

Standaard geven wij onze cursussen op werkdagen. Maar natuurlijk staan wij altijd voor je klaar! De industrie werkt vaak 24/7. Als het nodig is doen wij dat ook! Een cursus op een zaterdag, zondag of in de avonden is dan ook zeerzeker mogelijk.

Groepscursus

Ben je met een groepje? Dan is het heel gemakkelijk te plannen. Neem contact met ons op en we gaan het allemaal voor je regelen.

Individuele inschrijving

Ben je alleen? Dan heb je 3 opties. De eerste optie is een cursus boeken voor jou alleen. Dit natuurlijk relatief duur. De tweede optie is om in overleg met onze planning een datum uit te zoeken, die dan wordt opgenomen in onze planning. De derde is een voorlopige boeking. Dat betekent dat je op een lijst gezet wordt in afwachting van andere aanmeldingen. Zodra er genoeg aanmeldingen zijn, wordt de cursus definitief ingepland. 

12.000+ cursisten haalden al via ons hun diploma of certificaat.

Ben jij de volgende?

Aanvullende opleidingen

Naast gasmeten geven wij onder andere de volgende cursussen:

Opleiding Mangatwacht / Buitenwacht

Werken in besloten ruimten of een mestsilo gaat gepaard met specifieke risico's en eisen. Een van de eisen is een officiele opleiding Mangatwacht (voorheen buitenwacht). Wij bieden deze cursus in een korte tijd eventueel in combinatie met onze digitale leeromgeving met een officieel diploma of certificaat.

Cursus VCA, VCA - VOL, VCU

Wanneer je het hebt over veiligheid is VCA eigenlijk de basis waar diverse andere certificaten en diploma's aan worden gekoppeld. Wij bieden je de mogelijkheid om een VCA cursus te volgen zoals jij dat het liefste wilt. Digitaal via internet? Of liever klassikaal? De examens organiseren wij op een groot aantal lokaties in Nederland

Deskundig leidinggevende projecten (DLP)

Werken met en in vervuilde grond kent specifieke eisen. Zo moet er altijd toezicht worden gehouden door de deskundig leidinggevende projecten (DLP). Wij bieden je deze opleiding, op korte termijn en helemaal conform de CROW richtlijnen. 

12.000+ cursisten haalden al via ons hun diploma of certificaat.

Ben jij de volgende?